Nok et NM F3F ble arrangert av Forus RC Klubb på Obrestad den 9. og 11. september. 

Jeg har kommet litt ut av tellingen hvor mange NM F3F som har blitt arrangert av Forus siden slutten av syttitallet men det ligger nok et sted mellom 20 og 25 ganger.

En gang har NM blitt avlyst men det ble satt opp igjen og vi fikk NM i havn som vi alltid pleier. NM F3F har holdt det gående  uten stans i over 40 år.

Link til bilder fra NM: https://goo.gl/photos/3ZfdkfhiQdiHbr9YA

Tilbake til årets NM så ble dette et av de bedre på lang tid. Vi var heldige med været og det betyr selvsagt mye. Vi klarte målet vårt med å få 20 omganger som bør være nok til å kåre en verdig vinner.

Takket være en fin gjeng som var med så gikk det hele nokså problemfritt og en stor takk til alle som deltok og var med å dra lasset.

Vi begynte fredagen  og værmeldingen fortalte oss at vi burde forsøke å fly så mange omganger som mulig da det så stygt ut for lørdagen. Det viste seg å stemme meget bra. Lørdagen regnet vekk og ikke var det særlig vind heller.

Fredag var derimot vind fra sør-vest i begynnelsen av dagen og dette skulle dreie til sør-sørøst og det stemte på en prikk. Vi fikk også den ønskede vindøkningen med ca 8ms og opp til 12-13ms i løpet dagen. Vi (Jan Eric Klausen og jeg) hadde allerede rigget opp banen og gjort alt klart dagen før og briefingen ble tatt på sørhanget på Obrestad kl. 10.00. En stor takk til grunneier Hans Augedal som lar oss slippe til på hans område. Vi hadde laget en plattform av paller slik at A-basen ble mye lettere å betjene enn tidligere. Flaggstang og det Norske flagget vaiet fint i vinden. Alt lå til rette for en fin dag.

Vi klarte å få inn 15 omganger noe som gjorde at de fleste av oss var ganske slitne men stort sett tilfredse.

Landslaget med Bjørn Tore Hagen, William J. Ringkjøb og Dag Skoglund var på plass og hadde nok lyst å vise oss andre at det ikke var tilfeldig at de hadde kvalifisert seg til VM i Danmark i oktober. Spesielt Bjørn Tore og William virket veldig på hugget  og viste oss andre hvordan man fikk høyde i starten ved såkalt pumpeflyging. Jeg fikk ikke spesielt gode starter men forholdene jeg stort sett hadde var gode og det ga meg en god ledelse etter første dag. Bjørn Tore og William lå på 2. og 3. plass.

Lørdagen ble som kjent avlyst men vi hadde banketten på Klepp Bistro som vanlig med god mat og god stemning.

Søndagen ble bedre enn varslet tidligere i uken og vi (Klausen og jeg) hadde brukt lørdagen til å snakke med grunneier på et hang med sørvest retning. Et hang vi fløy på under NM i 1981, forøvrig det første NM jeg og Geir Njaa var med på. Vi har deltatt på alle NM etter det :-)

Her kom pumpestarten til Bjørn Tore og William til sin rett. De spiste seg kraftig innpå og det så en stund stygt ut for min egen del. Jeg ble vel på en måte reddet av gonggongen i og med at vi ikke skulle fly mer enn 5 omganger. Dette var varslet i innbydelsen for at folk skulle rekke flyet hjem på søndagen.

Men vi hadde tid til en fin seremoni med Nasjonalsangen og utdeling av premier til alle. Vi (Klausen og jeg) hadde laget små plaketter av Forus RC Klubbs logo hvor vinnere fikk gull, sølv og bronse, alle andre fikk sin i sort og sølv. Gavekort og plukkpremier ble sponset av RC-Pro! Tusen takk for det! Speedmaster vant jeg med tiden 34.40 i omgang 14.

  Resultatet ble slik:

1) Espen Torp, FRCK. Jedi
2) Bjørn Tore Hagen, Bodø. Shinto
3) William J. Ringkjøb, Bodø. Precision
4) Olav Kallhovd, BMFK. Jedi/Freestyler 4.3
5) Arild Møllerhaug, Haugesund. Jedi Space Lift
6) Kjell Sture Johansen. Tromsø/Lofoten. Avatar
7) Dag Skoglund, Brønnøysund. Shinto
8) Jørgen W. Stensen, Bodø. Avatar
9) Kristian Vedaa, BMFK. Jedi Lift
10) Bjørn Andersen, Pitbull. Lofoten
11) Jan Eric Klausen, FRCK. Avatar
12) Lage Salomonsen, Rana RCA ,Pitbull. 
13) Geir Njaa, FRCK. Freestyler 3 
14) Tor Bruun, Harstad. Wild Card
15) Jan Grannes, Haugesund. Fosa Lift
16) Kjell Gai, Sætre. Drammen, Ceres

Resultater og en masse fin statestikk kan dere finne her på www.f3xvault.com Her er en direkte link til NM:  http://www.f3xvault.com/?action=event&function=event_view&event_id=773

Invitasjon:

Forus RC Klubb har gleden av å invitere til NM F3F 2016 som blir avholdt på Jæren fra fredag 9. til søndag 11. september.
Gjeldende FAI regelverk vil bli fulgt under konkurransen, samt lokale regler. 
For konkurransen kreves det at deltakerne har gyldig NLF medlemskap og Sportslisens.

Forhåndspåmelding senest en uke før start via f3xvault.com http://www.f3xvault.com/?action=event&function=event_view&event_id=773
Startkontingent er på 400 kr. Betales inn på kontonr: 90111099293 senest en uke før stevnestart.

Briefing angående stevnet blir hos Espen, Stangelandsveien 190, 4354 Voll klokken 10.00 fredag 27. september
Tidsskjemaet for NM er:

Fredag: 10.00 til 18.00 (mulig at dette forandres)
Lørdag: 10.00 til 17.00 (mulig at dette forandres)
Søndag: 10.00 til 14.00

Det flys minimum 4 og maksimalt 20 omganger i løpet av konkurransen.

Søndag startes ingen nye omganger etter kl. 14.00

Dersom en deltager ønsker å protestere på en avgjørelse i løpet av konkurransen, vil dette medføre et gebyr på 200 kr. Gebyret tilbakebetales dersom protesten tas til følge.
Vi velger en jury i løpet av briefingen på fredag.

Generelt så er det flyforbud mens utstyr og bane settes opp på gjeldene hang.
Sikkerhet blir prioritert høyt, skriftlig og muntlig info kommer på briefingen fredag og på gjeldene hang som blir brukt.

Premiering skjer rett etter konkurransen er ferdig på søndagen.

Lørdag kveld samles vi på Klepp Bistro for litt mat og hygge.

Kontaktperson for konkurransen er: 
Espen Torp
93252360
aerotorp@gmail.com                                                                    

Vel møtt!

Forus RC Klubb
Espen